Нержавіюча сталь: як вибрати мийку для кухні?
Питання, яке хвилює кожного, хто займається оснащенням інтер'єру кухні: «яку мийку краще вибрати, щоб вгадати з якістю»?
На ринку побутової сантехніки представлений широкий варіант виробів із металу (нержавійки) та штучного каменю. Умивальник або раковина – предмет інтенсивного використання, тому головними вимогами до атрибуту виступають висока стійкість та відмінний функціонал.
Щоб зрозуміти, яка мийка краще для кухні, необхідно розібратися в характеристиках нержавіючої сталі та агломерату, щоб визначити плюси та мінуси.
Мийки з нержавіючої сталі: яка краще?
Виробництво сантехніки зі сталі стрімко набирає обертів. Ця товарна категорія позиціонується як вироби середнього класу. Серед переваг нержавіючих мийок:
- зносостійкість;
- універсальність дизайну;
- широке розмаїття моделей;
- лояльна ціна.
Мийки гігієнічні, в ході експлуатації не акумулюють бруд та шкідливі бактерії, добре переносять вологу та температурні перепади.
Незважаючи на доступну ціну, багато клієнтів свідомо відмовляються від сантехніки з нержавіючої сталі, адже вироби мають низку нюансів, які суттєво ускладнюють процес експлуатації.
Перед тим, як вибрати для кухні мийку з нержавіючої сталі, ознайомтеся з переліком недоліків:
- грубі абразивні компоненти сприяють утворенню на блискучій поверхні потертостей, які спотворюють зовнішній вигляд мийки та впливають на її безпеку. Подряпини акумулюють бруд, який важко видалити, а це вже – «поле діяльності» для мікробів;
- нержавіюча сталь схильна до утворення вапняного нальоту. Очистити мийку від застарілої вапна неможливо, а при ретельному механічному впливі на поверхні утворюються подряпини;
- метал має характерний шум: перебіг води при відкритому крані, звук від контакту посуду з днищем – все це викликає дискомфорт.
Мийки із сталі виробляють двома методами: зварним та штампуванням. Однак не всі вироби мають високу якість матеріалу, і в деяких моделях метал - гранично тонкий, а тому деформується при незначних ударах.
Якщо ви купуєте раковину з нержавіючої сталі з рифленою поверхнею, будьте готові до утрудненого процесу очищення.
Кам'яні кухонні мийки: як вибрати найбільш якісну
Висока популярність супроводжує штучний камінь, який використовують, у тому числі, для виробництва стильних раковин.
Моделі з агломерату виглядають більш естетично, мають приємні тактильні якості і невибагливі у догляді. В основі композиту – натуральна мінеральна крихта (понад 90%) та сполучні полімерні смоли.
- Мийки з акрилу виготовляють за технологією гарячого формування. Щоб уникнути утворення щілин, місця з'єднання боковин і днища ретельно фрезерують, після чого - шліфують і склеюють. Додаткове посилення стиків дна чаші сприяє збільшенню експлуатаційних властивостей. Характеристики каменю дозволяють надати мийці гнутих форм. При склеюванні мийки зі столешнею більшість кольорів акрилового каменю дозволяють створити ефект монолітності - плавного перетікання столешні в мийку.
- Мийки з кварцу - конструктивного складання. Камінь розрізають на частини, із яких потім склеюють чашу актуальної геометричної форми. Камінь твердий та міцний, не гнеться, стики додатково посилюються.
Перед тим, як вибрати мийку зі штучного каменю, слід звернути увагу на переваги виробів:
- збільшений термін експлуатації;
- забруднення поверхні не акумулюються, легко змиваються водою чи протираються губкою;
- виріб добре поєднується з різними матеріалами, які використовуються при оформленні локації;
- непориста структура інертна до хімічних речовин, вона екологічна, не виділяє токсичних речовин і вступає у реакцію з агресивними компонентами;
- вишуканий зовнішній вигляд, що підкреслює неабияку інтер'єру.
При порівнянні даних по нержавійці і штучному каменю, більшість клієнтів вже точно знає, яку мийку для кухні вибрати.
Якщо у вас залишилися питання щодо технології виготовлення раковин з агломерату – ви можете задати їх нашому фахівцю, який допоможе розставити пріоритети та підкаже, як правильно вибрати мийку саме для вашої кухні!